Згідно з контрактом ТОВ Навігатор Корпорейшн та Міністерства Освіти на 23 079 гуманітарних комп'ютерів, переданих Україні Китайською Народною Республікою, буде встановлено передове програмне забезпечення Microsoft.

Цей проект привертає увагу не тільки своїм розмахом, але і суттю - завдяки йому вчителі та учні шкіл по всій Україні отримають можливість доступу до інформаційних технологій спеціально створеним для застосування в сфері освіти. Подібні національні програми реалізуються у багатьох сусідніх країнах, в тому числі Грузії, Болгарії, Угорщини, Румунії.

масштабний проект з передачі комп'ютерів

На кожен комп'ютер планується встановити операційну систему, пакет офісних програмних засобів Microsoft Office Professional і антивірусне програмне забезпечення. Програмне забезпечення Microsoft буде встановлено у вигляді сервісів, що є втіленням найсучаснішої бізнес-моделі ліцензування програм і додатків. З її впровадженням використання, продаж і володіння ліцензійним ПЗ значно спрощується. Установка ліцензійного ПЗ дозволить українським школярам використовувати для навчання інноваційні рішення розроблені Microsoft спеціально для освітньої сфери, а також з дитинства формувати звичку до споживання легального контента.

Передача комп'ютерів школам розпочалася 19 грудня 2016 року.

Впровадження в такому масштабі абсолютно нового і прогресивного підходу в освітню сферу стало можливим завдяки ефективній співпраці Міністерства Освіти, Інституту Модернізації Змісту Освіти, ТОВ Навігатор Корпорейшн та Microsoft.

ТОВ Навігатор Корпорейшн виступає в ролі Партнера-Продавця і Провайдера сервісів Microsoft для освітньої сфери, і тому коректне налаштування та всебічна підтримка всіх програм і процесів є для компанії пріоритетом.

Для допомоги у впровадженні проекту з 10 січня 2017 року запрацює гаряча лінія технічної підтримки 0 800 50 13 19 (дзвінки безкоштовні по всій Україні), на якій можна буде отримати консультацію по налаштуванню і активації програм і сервісів Microsoft.

Доменні імена для завантаження програм і їх активації можна знайти на наступних веб-сайтах:

http://keycode.com.ua/

http://chinesepc.com.ua

Вчителям, школярам, працівникам сфери освіти і всім, хто причетний до встановлення та активації програм і відповідає за їх впровадження на місцях, рекомендуємо звертатися саме до цих джерел (веб-сайти і безкоштовна гаряча лінія) за компетентною допомогою.

Для довідки:

ТОВ "Навігатор Корпорейшн" - українська IT-компанія, виробник комп'ютерної електроніки під брендом Impression Electronics, системний інтегратор, дистриб'ютор широкого спектру IT-продукції. Компетентність компанії і її фахівців підтверджується довгостроковими партнерськими відносинами з провідними вендорами, в тому числі статусом Microsoft Gold Certified Partner. Однією з пріоритетних сфер діяльності компанії є розробка і впровадження комплексних рішень для освітнього процесу.

В рамках проекту "Розумна Дитина", схваленого МОН, "Навігатор Корпорейшн" спільно з партнерами ( "Розумники", Microsoft, Intel) займаються впровадженням нових технологій в молодшій школі. Інноваційні рішення від "Навігатор Корпорейшн" - учнівський ноутбук PalaceHill і планшет школяра ImPAD 111ES FlagHill були розроблені спеціально для використання в сфері освіти і довели свою ефективність при використанні в якості компонента системи "Розумний клас".