23 червня в Києві відбулася урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Кейс-уроки як сучасний тренд в освіті». Конкурс проводився у лютому-травні 2017 року за сприянням організації РЕФОБ та освітньої платформи 7W, а також за підтримки спонсора – Impression Electronics.

Участь в ньому взяли вчителі шкіл з усієї країни, а їх завданням було провести сучасний, інтерактивний та цікавий кейс-урок у своїй школі.

найкращі вчителі

Формат кейс-уроку передбачає подачу навчального матеріалу в особливому форматі. Кейси побудовано за принципом 2в1: і для ерудиції, і за програмою. Вони супроводжуються формулами, графіками, діаграмами і рівняннями, які відповідають «розділам підручників». Одна з головних переваг полягає в тому, що кейси – це ниточка до дорослого життя з багатовимірним сприйняттям світу, цінностей та явищ.

Наразі платформа edufuture.biz акумулює вже 415 кейс-уроків і їх кількість активно зростає.

Анастасія Лівшиць, керівник департаменту PR та комунікацій бренду Impression Electronics, привітала переможців і запитала у них про враження від впровадження кейс-уроків.

«Наша школа має понад 800 учнів. У  нас молодий і сучасний директор, який спонукає вчителів до розвитку, навчання, закликає брати участь у різних нових програмах. Я вчитель інформатики і класний керівник 5-го класу, ми провели разом кейс-урок «Лайфхаки». Я вважаю, що кейс-уроки – це супер, бо в результаті такого уроку дитина отримує якесь практичне знання. До того ж незвичайний формат уроку викликає у дітей дуже позитивну реакцію», - ділиться вчитель Червоноградської ЗШ Тетяна Ломоносова (3 місце).

«Я працюю у школі, де половина дітей – угорськомовні, і не завжди розуміють українську мову. За допомогою кейс-уроків простіше залучити всіх учнів до участі в занятті. Я вже бачу результати кейс уроків - велика результативність, покращення знань з пройдених тем, а головне – для дітей це можливість пізнавати навколишнє середовище, а не лише отримувати знання», - розповіла вчитель Берегівської ЗОШ Раїса Кушиль (2 місце).

«Наша школа невеличка і малокомплектна, я вчитель фізики і математики, викладаю ще хімію і інформитику. Я багато читаю і захотіла професійно зростати, шукала в інтернеті матеріали, якими можна було б зацікавити дітей, показати їм щось сучасне.

Не лише діти, а й вчитель отримують у кейс-уроках всебічний розвиток. Знаєте, діти зацікавилися і після наших кейс-уроків, почали самі шукати додаткові матеріали, відео – це доводить, що кейс-уроки допомогають розширити світогляд, надати нового бачення». – поділилася враженнями переможець конкурсу, вчитель Ковалівського НВК "Казка" Світлана Костюк (1 місце).Переможці отримали сучасні планшети Impression ImPAD, а всі учасники конкурсу були нагороджені подарунковими наборами від Impression Electronics.

Впровадження нових технологій у шкільну освіту – це важлива умова підвищення її якості та стимулювання інтересу школярів до навчання.

У продуктовому портфелі бренду Impression Electronics вже є спеціалізовіні рішення для освіти. 

Радимо школярам та їх батькам звернути увагу на Classmate PC Impression 111ES FlagHill - це планшет розроблений нами спеціально для забезпечення сучасного, захоплюючого та творчого навчання. Він працює довго, обладнаний спеціальним освітнім софтом та захищений від пилу та падіння.

А унікальний спільний продукт Impression Electronics і «Розумніків» - учнівський ноутбук Impression Palace Hill на базі процесора Intel активно використовується школярами і в поєднанні з іншими елементами екосистеми «Розумний клас» дозволяє учням молодшої школи продуктивно вчитися граючи.